Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!

 

Ο Ίμπυ Μπαρμπικέιν, ο πιο διάσημος σχεδιαστής όπλων, οβίδων και κανονιών κάθεται ήρεμα στο μπαλκόνι του στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων  Πολιτειών.

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και ο Ίμπυ Μπαρμπικέιν είναι πολύ χαρούμενος αλλά σκέφτεται ότι κανείς δε χρειάζεται τώρα οπλοποιούς και ότι η δουλειά του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή…

Τότε, κοιτώντας το φεγγάρι του έρχεται μια εξαιρετική ιδέα :

«Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα θα΄ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης σελήνης.

Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!»

Από την ιδέα στην υλοποίηση ο Ίμπυ Μπαρμπικέιν και οι συνεργάτες του θα περάσουν και θα μάθουν πολλά.

Θα μάθουν τα πάντα για τη Σελήνη.

Θα σχεδιάσουν το κανόνι και την οβίδα, θα πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο υλικό, το κατάλληλο είδος πυρίτιδας, θα πρέπει να βρουν χρήματα, θα αντιμετωπίσουν έχθρες, θα χτίσουν μια ολόκληρη πολιτεία για να μείνουν όσοι δουλεύουν στην κατασκευή του τεράστιου κανονιού.

Στην παρέα θα προστεθεί ένας θαρραλέος Γάλλος, ο Μισέλ Αρντάν.

Αυτός θα ζητήσει να ταξιδέψει μέσα στην οβίδα. Τελικά, όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν, οι έχθρες θα γίνουν φιλίες και το πείραμα θα γίνει ένα πραγματικό ταξίδι.

Το πρώτο πραγματικό ταξίδι από τη Γη στη Σελήνη!

 

Το βιβλίο είναι μια αξιοθαύμαστη απόδοση του βιβλίου του Ιουλίου Βερν. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κείμενο έτσι ώστε να το κάνει προσιτό σε μικρές ηλικίες. Η εικονογράφηση από την Ίριδα Σαμαρτζή  ζωντανεύει την ιστορία μπροστά στα μάτια μας.

 

Ένα βιβλίο που θα φέρει τα παιδιά σας σε επαφή με την επιστήμη, με τη γνώση, με τη δύναμη της θέλησης, της συνεργασίας, της φαντασίας.

Ένα βιβλίο που θα πλουτίσει τις γνώσεις και τα όνειρα των παιδιών.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο » Από τη γη στη Σελήνη » από εδώ.

 

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά : «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν»


Κείμενο : Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση : Ίρις Σαμαρτζή
Επιμέλεια- Διόρθωση : Χρύσα Φραγκιαδάκη
Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το