Ζωγράφοι-σε-δράση

Ζωγράφοι σε Δράση για τα παιδιά

«Ζωγράφοι σε Δράση για τα παιδιά», μια εθελοντική ομάδα που σκοπό της έχει να κάνει το περιβάλλον κάποιων παιδιών πιο όμορφο

Ζωγράφοι-σε-δράση (2)

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία που αξίζει να προβληθεί, είναι η δημιουργία της ομάδας καλλιτεχνών «Ζωγράφοι σε Δράση για τα παιδιά», η οποία βασίζεται στην εθελοντική προσφορά.

Η ομάδα «Ζωγράφοι σε δράση» ξεκίνησε την δράση της το 2010, αρχικά σαν project κι εξελίχθηκε σε εθελοντική κίνηση. Συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι, ή απλώς δημιουργικοί, με διάθεση προσφοράς, άνθρωποι που αγαπάνε την τέχνη και τα παιδιά. Είναι γνωστό πως τα παιδιά, μέσα από τα χρωματιστά μολύβια και τις μπογιές τους, εκφράζουν όσα κρύβουν στη ψυχή τους, όσα τα ευχαριστούν και όσα τα τρομάζουν.

Ζωγράφοι-σε-δράση

Οι δράσεις όμως αυτής της ομάδας περιστρέφονται γύρω από «μη προνομιούχα» παιδιά, που είτε διαμένουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, υποβαθμισμένες ή παραμεθόριες περιοχές, είτε είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες, ή νοσηλεύονται λόγω ασθενειών κλπ. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σ’ επαφή με την τέχνη και μέσα απ’αυτήν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν χαρά!

Ενδεικτικοί τύποι δράσεων:

  • Φιλοτέχνηση πινάκων οι οποίοι στην συνέχεια προσφέρονται σε ιδρύματα, σχολεία, στέγες ανηλίκων κλπ.
  • Διοργάνωση γιορτών με διάφορα δρώμενα, όπως ζωγραφική μαζί με τα παιδιά, face painting, αφήγηση παραμυθιών, μουσική, θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με άλλους εθελοντές.
  • Φιλοτέχνηση τοιχογραφιών στους χώρους των παιδιών, όπου μπορούν να συμμετάσχουν και τα ίδια.

Ζωγράφοι-σε-δράση (3)

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι απαράβατη αρχή της ομάδας είναι να μην υπάρχει καμμία συμμετοχή σε οικονομική διαχείριση. Αυτή γίνεται πάντα από τα ίδια τα ιδρύματα ή τους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις αλλά και τις ανάγκες της ομάδας μπορείτε να βρείτε στο site της ομάδας αλλά και στην σελίδα τους στο facebook.

Μοιραστείτε το