Κράκερς με παρμεζάνα και θυμάρι

Συστατικά (για περίπου 24 κράκερς μεσαίου μεγέθους)

 

1 ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου

1½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ θαλασσινό αλάτι

1/2 κ.γ ξερό θυμάρι (ή περισσότερο αν σας αρέσει )

3κ .σ νερό

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ºC

  • Αναμείξετε όλα τα υλικά ,εκτός από το νερό  ,σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά ή τοποθετήστε τα συστατικά σε μια κουζινομηχανή και περιμένετε ώσπου να ανακατευτούν καλά .
  • Προσθέστε το νερό στο μείγμα και ανακατέψτε καλά ώσπου το μείγμα να γίνει μια μπάλα από ζύμη .Προσθέστε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να δέσει το μείγμα,μην το κάνετε πολύ υγρό .
  • Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και καλύψτε το επίσης με αντικολλητικό χαρτί .Δουλέψτε τη ζύμη ώστε να απλώσει και να γίνει λεπτή ,τόσο όσο ένα κράκερ
  • Χαράξτε τη λεπτή ζύμη σας με ένα μαχαίρι για να κάνετε τετράγωνα κράκερς Ψήστε για 25 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα στην πάνω και την κάτω πλευρά .Μη φοβάστε δεν καίγονται τόσο εύκολα .Όταν παίρνουν χρώμα γίνονται πιο τραγανά .
  • Βγάλτε από τον φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε !

Πηγή :http://comfybelly.com/

Φωτογραφία :Parmesan-Thyme-Crackers από

http://comfybelly.com/

Μοιραστείτε το