Σαλάτα με κινόα, κόλιανδρο, μέλι και lime

Συστατικά για σαλάτα με κινόα, κόλιανδρο, μέλι και lime

Σαλάτα

  • 2κ.γ λάδι
  • ¼κούπας κομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 1 κούπα κινόα
  • ¼κ.γ αλάτι
  • μισό κιλό μαύρα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
  • ¼κόκκινο ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Κόλιανδρο για γαρνιτούρα
  • Προαιρετικά : κομμένο αβοκάντο, φέτα (αν δεν ακολουθείτε διατροφή vegan), κομμένα tortilla chips

 

Βινεγκρέτ από κόλιανδρο και lime

  • ½ κούπα κόλιανδρο
  • 2 κ.σ και 1 κ.γ μέλι (ή αγαύη αν ακολουθείτε διατροφή vegan)
  • 1κ.γ μηλόξυδο
  • 1 lime, τον χυμό και του και  τη φλούδα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ αλάτι ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και ζεστάνετε ώσπου να μαλακώσει, περίπου για 2-3 λεπτά. Ρίξτε την κινόα και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Προσθέστε 2 κούπες νερό και αλάτι, αφήστε τα μέχρι να πάρουν βράση, σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να ρουφήξει το μείγμα τα υγρά του.
  • Ρίξτε μαζί σε ένα μπολ τη μαγειρεμένη κινόα με τα μαύρα φασόλια (αφού τα έχετε βράσει, εκτός αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα), το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά.
  • Για να κάνετε τη βινεγκρέτ, ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνει τελείως λεία.
  • περιχύστε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατέψτε καλά και προσθέστε αβοκάντο, φέτα, ή tortilla chips.

Μερίδες: 4-6

Χρόνος προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος

20 λεπτά

Συνολικές χρόνος

30 λεπτά


 

Από την : Katie of Veggie and the Beast
Πηγή : http://veggieandthebeastfeast.com/
Φωτογραφία :  http://veggieandthebeastfeast.com/

Μοιραστείτε το