Σοκολατένιες μπουκιές χωρίς ψήσιμο (paleo)

 

Σοκολατένιες μπουκιές χωρίς ψήσιμο (paleo)

Συστατικά

  • Μία κούπα καλά κομμένα κάσιους
  • ⅛ κ.γ αλάτι
  • ¾ κούπας τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ σπόροι κακάο (cocoa nibs) προαιρετικά
  • ¼ κούπας μέλι
  • 2 κ.σ αγνό λάδι καρύδας
  • ¼ κούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
  • ½ κ.γ βανίλια
  • 2 κ.σ κακάο σε σκόνη
  • ¼ κούπας τσιπς σοκολάτας (κατά προτίμηση βιολογικά)

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα κάσιους και το αλάτι. Κόψτε καλά τα κάσιους. Είναι προτιμότερο να το κάνετε στο multi για να είναι μικρά τα κομμάτια
  • Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεστάνετε την καρύδα και τους σπόρους κακάο σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην αρπάξουν. Προσθέστε το μείγμα στο μείγμα με το κάσιους και το αλάτι.
  • Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε το μέλι με το λάδι καρύδας,το φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο το κακάο  και τα τσιπς σοκολάτας. Ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και  ρίξτε τη βανίλια. Ρίξτε από πάνω τα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια πάρτε κομμάτια του μίγματος και τοποθετήστε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Με υγρά χέρια κάνετε τα κομμάτια μπαλίτσες και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σταθούν. Μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγώς κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Όταν τα βγάζετε από το ψυγείο αφήστε τα για ένα λεπτό σε θερμοκρασία δωματίου και μετά δοκιμάστε τα.

Πηγή: http://cassidyscraveablecreations.com/

Μοιραστείτε το