Το Γκρούφαλο

«Ένα ποντικάκι βγήκε βόλτα στο σκοτεινό δάσος.

Μια αλεπού είδε το ποντικάκι και το ποντικάκι της φάνηκε πολύ νόστιμο…»

Έτσι ξεκινάει αυτό το συναρπαστικό βιβλίο και όπως καταλαβαίνουμε το ποντικάκι βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες. Η ήσυχη βόλτα του στο δάσος μετατρέπεται σε περιπέτεια.

Στον δρόμο του συναντάει μια αλεπού, μια τρομερή κουκουβάγια, ένα φίδι. Η αλεπού, η κουκουβάγια και το φίδι θέλουν να καταβροχθίσουν το μικρό ποντικάκι. Το ποντικάκι αν και μικρό και αδύναμο σκαρφίζεται έναν πανέξυπνο τρόπο να γλιτώσει από τους εχθρούς του. Έτσι λοιπόν επινοεί τον φίλο του το  Γκρούφαλο. Μα, τι είναι το Γκρούφαλο;;;;

«Έχει τρομερούς χαυλιόδοντες, τρομερά νύχια και τρομερά δόντια στα τρομερά του σαγόνια…Έχει καρούμπαλα στα γόνατα, γυριστά νύχια στα πόδια και ένα δηλητηριώδες σπυρί στη μύτη…Έχει πορτοκαλί μάτια, μαύρη γλώσσα και μωβ αγκάθια σε όλη του την πλάτη…»

Η περιγραφή και μόνο αυτού του τρομακτικού τέρατος είναι αρκετή για να κάνει τα τρία ζώα να φύγουν τρέχοντας…

Το ποντικάκι συνεχίζει ήρεμα τον δρόμο του ώσπου ξαφνικά μπροστά του συναντάει….τον φανταστικό του φίλο…το ΓΚΡΟΥΦΑΛΟ!!!!

Και τώρα;

Το ποντικάκι θα πρέπει να επιστρετεύσει την εξυπνάδα του ξανά για να σωθεί ξανά…

Ένα βιβλίο που υμνεί τη δύναμη του νου, την επινοητικότητα, τη φαντασία.

Μια περιπέτεια δράσης χωρίς ιδιαίτερη δράση, μια πάλη χωρίς ίχνος βίας, ένας αγώνας στον οποίον νικάει το κοφτερό μυαλό και όχι η σωματική υπεροχή.

Διαβάστε το βιβλίο με τα παιδιά σας, θα το λατρέψουν, όπως το έχουν λατρέψει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Julia Donaldson  και ο Axel Scheffler (γνώριμος στα παιδιά από τη σειρά βιβλίων  Τικ και Τέλα) συνεργάστηκαν πριν από 16 χρόνια για τη δημιουργία του Γκρούφαλο και η επιτυχία τους ήταν τεράστια.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες.

Μπορείτε να αγοράσετε online το βίβλίο Γκρούφαλο και από εδώ.


 

Συγγραφέας : Julia Donaldson

Εικονογράφηση : Axel Scheffler

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις Πατάκη

Μοιραστείτε το